június 2024
hKscpsv
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
ÚJ IDŐPONT! Akadálymentes séta Óbuda egykori főutcáján
Az Óbudai Múzeum hosszas előkészítés után, az Önkormányzat közreműködésével, a fenti címen hirdeti meg legújabb programját, amelynek keretében az idei Mobilitási héthez kapcsolódóan először tartjuk meg akadálymentes sétánkat kerekesszékes és babakocsis látogatóiknak. 
 
A várható esős időjárás miatt a sétát az esőnapon, szeptember 25-én, vasárnap 11 órától tartjuk meg.
 
Guruljanak velünk Óbuda egykori főutcáján, és hallgassák meg, mit mesélnek a házak, terek, szobrok és templomok Óbudáról az ókortól napjainkig!
 
A séta útvonala kerekesszékkel és babakocsival akadálymentes, de számítani kell Óbuda jellegzetes macskaköves részeire.
 
Sétánkat igyekeztük úgy szervezni, hogy a lehető legkevesebb útszakasz essen a macskaköves burkolatra, de teljesen nem tudjuk kikerülni, így kérjük, készüljenek fel néhány rövidebb ilyen szakaszra! A séta során kísérő kollégáink segítségére bármiben számíthatnak, forduljanak hozzájuk bizalommal!
 
A kb 1,5 km hosszú séta útvonala: Flórián szobor (Fogadalmi szoborcsoport/oltár) – Serfőző utca – Szent Péter és Pál Templom – Óbudai Zsinagóga – Goldberger Textilipari Gyűjtemény (akadálymentes mosdó) – Lajos utca – Amfiteátrum – Bokor utca – Csemete utca –Puskás Öcsi tér – Kolosy tér (akadálymentes mosdó és vendéglátóegység)
 
A séta a Kiscelli posta melletti Flórián szoborcsoporttól (a Vörösvári – Pacsirtamező – Tavasz – Szentendrei utak találkozásánál elhelyezkedő térről) indul szeptember 25-én, délelőtt 11 órakor. A séta időtartama kb. 2 óra.
 
A séta ingyenes, max. létszám: 15 fő babakocsival vagy kerekesszékkel + kisérő, ha szükséges.
Érdeklődés és regisztráció: programok@obudaimuzeum.hu

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

Az oldal sütiket és egyéb nyomkövető technológiákat alkalmaz, hogy javítsa a böngészési élményét, azzal hogy személyre szabott tartalmakat és célzott hirdetéseket jelenít meg, és elemzi a weboldalunk forgalmát, hogy megtudjuk honnan érkeztek a látogatóink. Adatvédelmi szabályzat megtekintése