május 2024
hKscpsv
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Középkor kölcsönben - műtárgybemutató a Műtárgyak Éjszakáján
2024. május 23.
18:15
24
Szavazz az Óbudai Múzeum Év műtárgyára!
2024. május 24.
10:00
KERESD A MACSKÁKAT! - NYOMKERESŐ JÁTÉK A KÖZÖSSÉGEK HETÉN
2024. május 24.
10:00
25
26
27
28
29
30
31
1
MúzeumSzombat - Játék-Tér-Idő. Antiktól a retróig - Átfogó tárlatvezetés a játékkiállításban
2024. június 1.
10:30
Rejtőzködő templomaink, kolostoraink – Régészeti séta Óbudán, a Régészet napján
2024. június 1.
11:00
2
Hogyan lesz egy gombból műtárgy?

Tematikus tárlatvezetés a Ki gombolta volna? – barangolás a gombok világában kiállításban

Mindenkinek van otthon gombosdoboza; talán épp anyuka vagy nagymama gyűjtögette őket éveken át, akár szín szerint válogatva. De hogyan lesz egy gombból műtárgy? Hogyan készült a Ki gombolta volna? című időszaki kiállításunk? Mitől lesz egy gomb a muzeológus szemében érdekes, különleges, értékes – akár kiállítási tárgy?

Programot tartja: Polgár Mónika, történész, muzeológus

Időtartam: 60 perc

Max. létszám: 25 fő

Itt a hetedik Műtárgyak Éjszakája Fesztivál!
A műtárgy. com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető- és hírportálja, a Műtárgybefektetési Konferencia szervezője, valamint A magyar művészek aukciós piaca kiadója, 2023-ban hetedik alkalommal rendezi meg nagyszabású művészeti programsorozatát.
A május 18-20. között megrendezésre kerülő háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, közel 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget.
A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a múzeumok, műtermek, galériák színfalai mögé. A workshopokon többek között a Herendi porcelánformázás és festés praktikáit valamint a betonhímzés alapjait sajátíthatjuk el, valamint művészetterápiás foglalkozáson is részt vehetünk. A szakmai előadásokon számtalan izgalmas műkereskedelmi, ékszertörténeti, papírrégiség és kortársművészeti témáról hallhatunk a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak a raktárak, restaurátor és műtárgykészítő műhelyek. Ellátogathatunk kortárs művészek műtermeibe, ahol lehetőségünk nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem, a gyerekeket, családokat is színes tárlatvezetésekkel várjuk. Számtalan új izgalmas helyszín és program várja a műtárgyak szerelmeseit az idei fesztiválon, a látogatók ismét 12 féle programtípus közül szemezgethetnek.
Az idei Műtárgyak Éjszakája Fesztivál a nők művészetben betöltött szerepét helyezi fókuszba. Az idei Műtárgyak Éjszakája Fesztivál központi témája a „Nők a művészetről, művészet a nőkről”. A különböző programok által, a művészet segítségével egyedülálló és kreatív módon tudunk rávilágítani a nők jelenlétére és szerepére a művészetben. A résztvevő közönség ezáltal egy művészeti élményen keresztül kerülhet közelebb a téma jelentőségéhez és ismerkedhet meg annak dimenzióival.
A Műtárgyak Éjszakája Fesztivál nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a programsorozaton olyan speciális események és foglalkozások is legyenek, amelyek elérhetőek fogyatékossággal élő emberek számára is. Ezáltal a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál egy olyan, hiánypótló programsorozattá vált, amely hozzájárul ahhoz, hogy a fogyatékossággal élő embertársaink maradandó és tartalmas kulturális élményhez jussanak, valamint ahhoz, hogy a fogyatékosság nélkül élő művészetkedvelő közönségbe is hatékonyan integrálódjanak a közös művészeti megélés kapcsán.
A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!

Szervező: A mutargy. com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető – és hírportálja.

Mikor: május 18-20.

Programok: https://www.mutargyakejszakaja.hu/programok-2023

Jegyvásárlás: https://embed.funcode.hu/…/mutargyakejszakajafesztival2023

Weboldal: https://www.mutargyakejszakaja.hu/

Instagram: https://www.instagram.com/mutargyakejszakajafesztival/

Főtámogató: MBH Bank Private Banking

Kiemelt támogatók: Alfa Romeo, B.Braun

Együttműködő partnerek: Artnesz Képzőművészeti Ügynökség, KUBIK Coworking, Lime, Opera Gin, Samsung, Sétaműhely, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Médiatámogatók: JCDecaux, Mediator Group, Portfolio.hu, Újművészet

Sajtókapcsolat: Horváth Lilla: +3630-5117549, lilla.horvath@mutargy.com

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

Az oldal sütiket és egyéb nyomkövető technológiákat alkalmaz, hogy javítsa a böngészési élményét, azzal hogy személyre szabott tartalmakat és célzott hirdetéseket jelenít meg, és elemzi a weboldalunk forgalmát, hogy megtudjuk honnan érkeztek a látogatóink. Adatvédelmi szabályzat megtekintése