június 2024
hKscpsv
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7

Blog

Blog
Idei Múzeumok Éjszakája programjaink különleges, egyedi nézőpontokból mutatják be látogatóinknak állandó és időszaki kiállításainkat. Speciális tárlatvezetések, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élvezetes, kreatív foglalkozások és családi játékok is várják vendégeinket.
Az egyetlen magyar aranylabdás, az FTC csapatának legendás játékosa, nemcsak a városrészben élt, hanem több óbudai lakossal is szoros barátságot kötött. Ezt szem előtt tartva a kiállítás Albert Flórián életét, pályafutását, családját, óbudai kötődését van hivatva bemutatni.
A tavalyi évtől kezdve a közönség segítségével keressük az Óbudai Múzeum Év műtárgyát. 2023-ban Tóbiás Simon kádármester munkaeszközeit választották látogatóink. Idén a Műtárgyak Éjszakája három napján személyesen és online is leadhatták szavazataikat az érdeklődők. Az

BETELT!

Régi adósságunkat törlesztjük azzal, hogy a júniusi MúzeumSzombat keretében játéktörténeti kiállításunkban tartunk átfogó tárlatvezetést. Ennek során – 1200 műtárgy között barangolva – 100 év emblematikus játékszereit ismerjük meg, miközben feltérképezzük keletkezésük hátterét is.

BETELT!

Bár a történelem viharai elsodorták a középkori Óbuda díszes templomait, lakóházait és magát a királyi majd királynéi várat is, a séta során megpróbáljuk rekonstruálni a középkori város legfontosabb helyszíneit.
Az egykori óbudai, 14. századi klarissza kolostor és templom madonna szobra hozzánk érkezett, és szeptember 26-ig az Óbudai Múzeum állandó kiállításában tekinthető meg.
Mit, hogyan és miért kölcsönöz egy múzeum? Hogyan kerültek az Óbuda történelméhez szorosan kapcsolódó tárgyak vidékre vagy épp külhonba, és hogyan jutottak onnan vissza – ha csak kölcsönbe is.
A tavalyi évtől kezdve a közönség segítségével keressük az Óbudai Múzeum Év műtárgyát. Járd végig tárlatainkat, ismerkedj meg munkatársaink kedvenc műtárgyaival és válaszd ki, melyik a te kedvenced! Online is szavazhatsz.
A Közösségek Hete ebben az évben az állatokat, velük való kapcsolatunkat állítja a középpontba. Ezért erre a hétre visszatér nagy sikerű "Keresd a macskákat!" nyomkereső játékunk, mely május 21-26 között, belépő váltása mellett ingyenesen játszható.
A BP100 építészeti-kulturális fesztivál idén a 70-es évekre fókuszál. A programsorozat kertében Horváth Péter kollégánk tart sétát és előadást május 11-én, szombaton.
Óbuda napja alkalmából, május 4-én az Óbudai Múzeum ingyen látogatható. Május 4-i nyílt napunkon muzeológusaink válaszolnak a látogatók kérdéseire, a Zichy kastély kertjében pedig számos játékkal, foglalkozással várjuk a kicsiket és nagyokat.
Óbuda történelme során a mai napig megőrizte nyitottságát, évszázadok óta egy befogadó település, ahol a különböző etnikumok közösen alakítják a helyi identitást. A kiállításon szereplő tablókon a III. kerületi nemzetiségekkel és helyi képviseletükkel ismerkedhetnek meg.
Betöltés..
Az oldal sütiket és egyéb nyomkövető technológiákat alkalmaz, hogy javítsa a böngészési élményét, azzal hogy személyre szabott tartalmakat és célzott hirdetéseket jelenít meg, és elemzi a weboldalunk forgalmát, hogy megtudjuk honnan érkeztek a látogatóink. Adatvédelmi szabályzat megtekintése